пʼятниця, 31 жовтня 2008 18:29

Лукашенко дав уряду антикризову установку

Президент Білорусії Олександр Лукашенко оголосив, що економічної кризи в республіці немає, повідомляє "Інтерфакс". "Я попередив членів уряду: у країні кризи немає, і ні про яку кризу мова йти не буде", - сказав він.

Лукашенко пояснив, що "в економіці важливий психологічний чинник". За його словами, представникам виконавчої влади і керівникам підприємств не буде дозволено "розслаблятися під приводом світової кризи".

Президент Білорусії попередив, щоб білоруські компанії не розраховували на допомогу держави. Лукашенко не виключив, що деякі підприємства можуть отримати допомогу з бюджету, проте вони повинні будуть повернути її, "починаючи вже з 1 грудня".

Білоруські власті, нагадаємо, останніми роками почали скорочувати державну підтримку підприємствам різних галузей і проводити кампанії по економії ресурсів. Подібні заходи зв"язують окрім іншого із зростанням витрат республіки на дорожчаючі російські енергоносії.

Відзначимо, що в жовтні уряд і Національний банк Білорусії попросили у Міжнародного валютного фонду кредит в два мільярди доларів для боротьби з кризою. Аналогічний кредит на таку ж суму погодилася видати Білорусії Росія. Пізніше зампред Національного банку республіки Василь Матюшевський, коментуючи переговори з МВФ, заявив, що попрошена сума Білорусії "в поточній ситуації не потрібна". "Цей кредит нам може не знадобитися в принципі, але хай він краще буде", - цитує його Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко дав уряду антикризову установку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі