пʼятниця, 21 серпня 2020 20:24

"Лукашенко буде змушений піти на поступки" - дипломат про протести у Білорусі

"Лукашенко буде змушений піти на поступки" - дипломат про протести у Білорусі
Володимир Василенко: Влада України не привітала Лукашенка з обранням. Однак невиправдано утримується від більш жорсткої реакції. Фото: Тарас Подолян

На акції у Білорусі виходить тільки активна частина суспільства, а більшість населення – зомбоване російською пропагандою.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить дипломат Володимир Василенко.

"Білоруський режим тримається на відносно стабільній економіці та політичній підтримці РФ. Можливість примусити Лукашенка зректись влади мінімальна, незважаючи на посилення суспільних протестів. Скоріше він буде змушений піти на якісь поступки, вдавшись до політики батога і пряника. З одного боку - репресії, з іншого - якийсь декларативний компроміс із протестувальниками", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Приїдуть з України шахтарі. Їх море безробітних" - Лукашенко пригрозив страйкарям

Проте, за його словами, західні країни теж почали тиснути на Лукашенка.

"З огляду на факт фальсифікації результатів виборів та спроб силового придушення протесаного руху, Європейський Союз запровадив санкції проти режиму Лукашенка. Окремі держави також це зробили. Влада України не привітала Лукашенка з обранням. Однак невиправдано утримується від більш жорсткої реакції", - додає дипломат.

Повне інтерв'ю з Володимиром Василенком читайте у журналі "Країна" від 27 серпня.

У Білорусі тривають протести. 9 серпня в країні нібито знову обрали президентом Олександра Лукашенка, який керує державою 26 років. Зовнішніх спостерігачів не було на виборах.

Зараз ви читаєте новину «"Лукашенко буде змушений піти на поступки" - дипломат про протести у Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі