середа, 13 червня 2007 17:22

Луганський студент-заочник перевів у готівку через свій конвертаційний центр 50 млн грн

Управління СБУ в Луганській області припинило діяльність фінансової структури, яка незаконно перевела у готівку більше 50 млн грн. Про це повідомила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко.

За її словами, директором фірми виявився студент-заочник місцевого коледжу. Ця фінансова структура займалася незаконною конвертацією безготівкових коштів у готівку.

Як з"ясувалося, за винагороду він погодився зареєструвати фірму на своє ім"я, регулярно знімати наявні кошти з банківських рахунків і передавати справжнім керівникам незаконного центру конвертації.

Клієнтами цього центру, за словами Остапенко, були як приватні, так і державні підприємства, які за неіснуючі послуги перераховували на рахунок директора-студента від 100 тис. до 500 тис. грн щоденно.

- Зараз встановлено, що в цілому через цю фірму в тіньовий оборот було переведено більше 50 млн грн, - сказала вона.

За матеріалами УСБУ, обласна прокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Луганський студент-заочник перевів у готівку через свій конвертаційний центр 50 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі