понеділок, 13 серпня 2007 10:21

Луценко: "Скасування депутатської недоторканності зробить слуг народу рівними з народом"

Лідер блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрій Луценко вважає, що скасування депутатської недоторканності "зніме кримінальний магніт, що притягує до Верховної Ради представників мафії".

Як повідомили у прес-службі Громадянського руху "Народна самооборона", про це Луценко заявив в ефірі каналу "1+1".

Зокрема, за його словами, скасування депутатської недоторканності "зніме кримінальний магніт, який притягує під купол Верховної Ради не депутатів, а подекуди представників мафії, які хочуть прикрити свої оборудки, користуючись статусом недоторканності для себе, або своїх друзів".

Також Луценко вважає, що скасування депутатської недоторканності "зробить слуг народу рівними з народом".

На підтвердження того, що недоторканність треба скасувати, Луценко для прикладу нагадав випадок з екс-губернатором Закарпаття Іваном Різаком, "який лежав в ліжку з прикутими до нього двома недоторканними депутатами від СДПУ(о), - Шуфричем та Прошкуратовою".

"Ці двоє з мандатом прикували себе до нього, щоб свого не здавати. І тільки коли СДПУ(о) пролетіло на виборах, тоді Різак отримав 5 років, щоправда, на жаль, умовно", - сказав він.

Також Луценко пояснив, чому депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов, зараз категорично виступає проти скасування депутатської недоторканності. За словами Луценка, причиною цього є те, що "він (Чечетов) у міліції, в мої часи, давав явку з повинною про те, що виконував злочинні замовлення Кучми, без конкурсу віддав "Криворіжсталь" своєму зятю Пінчуку, а "Павлоградвугілля" - пану Ахметову".

Луценко підкреслив, що ці два приклади наглядно показують, що "депутати і їхнє оточення, прикриваючись імунітетом, роблять закон тільки для народу, але не для себе". "А зміни почнуться лише тоді, коли закон стане однаковим для всіх", - додав лідер "НУ-НС". УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: "Скасування депутатської недоторканності зробить слуг народу рівними з народом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі