вівторок, 20 листопада 2007 19:42

Лондонський терорист-невдаха отримав 33 роки в"язниці

Лондонський суд засудив 34-річного вихідця з Гани Манфо Кваку Азієду до 33 років позбавлення волі за причетність до підготовки терактів, які планувалося здійснити в британській столиці в липні 2005 року, повідомляється на сайті телеканалу Sky News. На суді Азієду визнав себе винним в участі в змові з метою здійснення теракту.

Азієду входив до групи терористів, які збиралися підірвати потяги лондонського метро і автобус 21 липня 2005 року. Ще чотири людини - Хасан Осман, Муктар Саїд Ібрагім, Яссін Омар і Рамзі Мохаммед - вже були засуджені у цій справі. Їх засудили до довічного ув"язнення з можливістю дострокового звільнення не раніше, ніж через 40 років.

Як з"ясувалося в ході слідства, Азієду викинув вибуховий пристрій, оскільки у нього здали нерви. Бомби решти терористів не спрацювали через помилки в розрахунках компонентів вибухівки.

За два тижні до невдалих терактів 21 липня в Лондоні сталася серія вибухів, жертвами яких стали 52 людини. Чотири бомби спрацювали в метро і автобусі. Слідча експертиза встановила, що якби теракти 21 липня не зірвалися, число жертв було б не меншим, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лондонський терорист-невдаха отримав 33 роки в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі