пʼятниця, 28 березня 2008 16:47

Лондонське метро зупиниться на три дні

Профспілки працівників лондонського метро RailMaritime andTransport (RMT) і TransportSalaried StaffsAssociation (TSSA) проведуть триденний страйк. Страйк пройде з 6 по 9 квітня 2008 року на знак протесту проти закриття 40 квиткових кас, раніших термінів відкриття метро і використання позаштатних співробітників.

Профспілки назвали поточний режим роботи лондонської підземки неприйнятним і небезпечним для пасажирів. Транспортне відомство Лондона (TFL) вважає страйк необгрунтованим і не бачить загрози для безпеки як самих працівників метро, так і пасажирів. Крім того, TFL відзначила, що всі питання можуть бути вирішені шляхом переговорів.

Страйк профспілок RMT і TSSA, в яких задіяні близько 7,5 тисяч чоловік, може паралізувати життя Лондона. Щоденно лондонське метро перевозить до трьох мільйонів чоловік.

Раніше профспілки вже оголошували триденний страйк, який пройшов з 3 по 6 вересня 2007 року. Страйк був організований у зв"язку з банкрутством компанії лондонського метро MetronetRail і введенням в лондонській підземці зовнішнього управління. На думку профспілок, це могло закінчиться масовими звільненнями.

За матеріалами: ВВС, Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Лондонське метро зупиниться на три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі