субота, 22 грудня 2007 10:40

Лондон став столицею світу за версією The Independent

Британська газета The Independent опублікувала список з шістдесяти найважливіших міст світу. Головним населеним пунктом світу за версією видання виявився Лондон.

До п"ятірки кращих міст також увійшли Нью-Йорк, Париж, Токіо і Чикаго. Завершує список Бейрут.

Москва опинилася на сімнадцятому місці. За версією The Independent, в столиці Росії є одна з найбільш розгалуженіших мереж метрополітену в світі, проте немає ресторанів, визначних пам"яток і офісів крупних компаній.

Видання вибирало найважливіші міста з погляду "економічного розвитку і культурного значення". При підрахунку балів враховувалися чотирнадцять чинників (опис методики приводиться на сайті The Independent). Зокрема, підраховувалася загальна чисельність населення; за кожен мільйон місто отримував додатковий бал. Також бралися в розрахунок загальна кількість вильотів зі всіх аеропортів міста за тиждень, загальний об"єм фондового ринку, кількість ресторанів кухонь, відмінних від національної (відмічених в путівниках журналу Time Out), протяжність ліній метрополітену, число визначних пам"яток (згідно виданню Michelin Green Guide) і головних офісів крупних корпорацій (згідно списку журналу Forbes).

Місту нараховувалися додаткові два бали, якщо в даний час він є столицею (і один - якщо він був їй у минулому). По одному ал населені пункти отримували за кожен наявний симфонічний оркестр і кожен випадок проведення в них Олімпійських ігор. Ще двома чинниками стали кількість присвячених місту путівників в одному з лондонських районів і число міських сайтів, відмічених UNESCO. Також враховувалися частота згадок в Google і самій the Independent, повідомляє lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лондон став столицею світу за версією The Independent». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі