пʼятниця, 04 грудня 2020 08:09

Локдаун в Україні: назвали умову для посилення карантину

Локдаун в Україні: назвали умову для посилення карантину
Жорсткий локдаун в Україні потрібно вводити в разі заповненості ліжок для пацієнтів з коронавірусом на 70-75%. Зараз заповнюваність - 50%. Фото: 24tv.ua

Жорсткий локдаун в Україні потрібно вводити в разі заповненості ліжок для пацієнтів з коронавірусом на 70-75%.

Таку думку озвучив лікар, президент асоціації анестезіологів Сергій Дубров в ефірі ток-шоу "Право на владу".

"Все-таки кількість ліжок від трьох тисяч закладів 242 було на початку. На сьогодні понад 600 закладів, 61 тисяча 674 ліжка. Тобто, в принципі, багато чого робиться. Апаратів ШВЛ, я, як президент Асоціації, щорічно збираю звіт зі служби, то на початку року у нас було 3600 апаратів ШВЛ, сьогодні їх вже близько 5000. Задіяно з них менше 700", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість інфікованих після карантину зросте - експерт

Кисневих ліжок було в рази менше-8 тис. на серпень, зараз їх 31 тис.

"Я не політик і не прогнозист. Я можу говорити про те, що мені здається. Вводити жорсткий локдаун слід в тому випадку, коли кількість ліжок буде заповнена на 70-75%. Це моя особиста думка. Коли ми підходимо до порогу 75%, мені здається, вже слід жорсткі заходи з боку уряду приймати. А зараз заповнюваність 50%", - резюмував експерт.

До кінця грудня в Україні навряд чи введуть жорсткий карантин. Таку думку озвучив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «Локдаун в Україні: назвали умову для посилення карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі