понеділок, 21 квітня 2008 17:57

Лівія купить російську зброю на три мільярди доларів

В ході візиту в Тріполі російського президента Володимира Путіна сторони підписали угоду про військово-технічну співпрацю, якою передбачається закупівля Лівією озброєння і військової техніки російського виробництва на загальну суму від 2,3 до 3 мільярдів доларів. Про це 21 квітня повідомляє АРМС-ТАСС з посиланням на видання Jane"sDefenceWeekly.

Як очікується, Лівія, зокрема, придбає 12 багатоцільових винищувачів Су-35, 48 танків T-90с, деяку кількість зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) С-125 "Печора", "Тор-m2е" і С-300ПМУ-2 "Фаворит", а також дизеле-електричні підводні човни проекту 636 "Кіло". Крім того, Росія поставить Лівію запасні частини і виконає роботи по обслуговуванню, ремонту і модернізації купленою раніше військової техніки, зокрема ЗРК "ОСА-АКМ" і танків T-72.

Протягом найближчих місяців планується підписати два контракти близько на 500 мільйонів доларів на постачання лівійським озброєним силам легкої і стрілецької зброї російського виробництва, а також неназваної кількості морських мин.

У обмін на крупні контракти в різних областях, включаючи електроенергетику, будівництво і оборону, Росія анулювала державний борг Лівії, що залишився з радянських часів, у розмірі 4,6 мільярдів доларів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Лівія купить російську зброю на три мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі