субота, 16 грудня 2006 13:24

Ліван просить Росію переозброїти свою армію

Прем"єр-міністр Лівану Фуад ас-Синіора відвідав Москву (РФ) з офіційним візитом. В ході переговорів з російським президентом Володимиром Путіним ліванський прем"єр звернувся до російського керівництва з проханням про сприяння в переозброєнні ліванської армії. Проте, за його словами, йдеться лише про переоснащення існуючих частин, а не про закупівлю в Росії систем ППО.

- У нас 15 тисяч військовослужбовців розміщено на південь від річки Літані, стільки ж на сході і в інших регіонах країни. Всі вони потребують підтримки військовими матеріалами і устаткуванням, - сказав прем"єр-міністр Лівану. - Ми звертаємося по допомогу до всіх наших друзів, зокрема, до Росії.

Крім цього, на прес-конференції за підсумками зустрічі з Путіним ас-Синіора заявив, що він нічого не знає про постачання російської зброї бойовикам угруповання "Хезболла".

У свою чергу, президент Росії запевнив ліванського прем"єра в тому, що Росія продовжить надавати всебічне сприяння Лівану.

Російський лідер також виразив стурбованість політичною ситуацією, що склалася в даний час в Лівані.

- Ми з великою тривогою стежили за розвитком подій в ході конфлікту, який вибухнув між Ізраїлем і Ліваном. Не менший неспокій викликає і тяжка внутрішньополітична ситуація, яка склалася в Лівані, - сказав президент Росії.

Візит ас-Синіори до Росії проходить на тлі політичної кризи, що розростається в Лівані. У країні проходять багатотисячні мітинги з вимогою відставки прем"єра і створення уряду національної єдності, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Ліван просить Росію переозброїти свою армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі