четвер, 14 лютого 2008 16:47

Ліван оголосив війну Ізраїлю

Ліван оголосив війну Ізраїлю
Ліванське воєнізоване угруповання "Хезбола" готове до відкритої до війни з Ізраїлем.

Про це заявив генеральний секретар "Хезболи" Хасан Насралла на похоронах одного з лідерів угруповання Імада Мугнія, що проходять в Лівані

"Сіоністи, ви хочете відкритої війни, так хай весь світ чує: хай буде відкрита війна", - заявив Насралла під схвальні вигуки присутніх на похоронах.

Досі, сказав Насралла, "Хазбола" воювала з "сіоністським ворогом" на землі Лівану. Проте той факт що Мугнія, якого його прихильники називають "великим борцем опору", був убитий в Сірії, означає, за словами Насралли, що Ізраїль почав відкриту війну проти "Хезболах".

Мугнія, ім"я якого його прихильники пов"язують з організацією ефективного військового опору під час ізраїльської агресії проти Лівану влітку 2006 року, був убитий напередодні в сірійській столиці.

Відповідальність за загибель одного зі своїх лідерів "Хезбола" поклала на Ізраїль.

Війна 2006 року, що коштувала Лівану 1 тисяча 200 життів, а Ізраїлю 150 життів, почалася після того, як бойовики "Хезбола" захопили в полон двох ізраїльських солдатів. Під час війни в липні-серпні 2006 року бойовики руху "Хезбола" випустили по північних районах Ізраїлю близько 4 тисяч ракет різних типів, передає РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Ліван оголосив війну Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі