пʼятниця, 31 липня 2009 16:08

Литвина просять не підписувати закон, який дозволяє продавати вино в кіосках

Литвина просять не підписувати закон, який дозволяє продавати вино в кіосках
Лідери громадських організацій просять народних депутатів не допустити легалізації безконтрольного продажу столових вин у кіосках та генделиках.

- Це станеться, якщо буде підписано закон щодо сприяння здійсненню підприємницької діяльності, - говорить головний координатор Громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський. - Коли народні обранці розглядали цей законопроект, то проголосували за поправку, якою передбачено зняття обмежень щодо роздрібної торгівлі столовими винами.

На його думку, це може призвести до неконтрольованого продажу цих алкогольних напоїв особам будь-якого віку, включаючи неповнолітніх, в будь-яких місцях.

- Як можна торгувати вином з лотка, коли нація вироджується через пияцтво? - обурюється Черняховський.

Він переконаний, що "депутатам, які працюють на алкогольних бариг і на свою кишеню – не місце у парламенті".

За його словами, алкоголь має продаватися в капітальних спорудах, а не в кіосках, палатках чи в генделиках. Також потрібно встановити часові обмеження на торгівлю спиртними напоями – лише з 8.00 до 20.00. За продаж алкоголю в нічний час пропонує ввести адміністративні покарання.

Мовляв, введення заборони на торгівлю пивом і слабкоалкогольною продукцією в кіосках і палатках може зменшити їх реалізацію на 30–40%, що скоротить споживання населенням цього виду продукції.

Голова "Української Громади" Ігор Шевченко зазначає:

- Через алкоголізм страждають і розпадаються мільйони сімей. Люди спиваються і вмирають. Пияцтво штовхає на кримінал. І це далеко не повний перелік тих негативних наслідків, яких зазнає суспільство через легкодоступність, і як наслідок – широке розповсюдження вживання алкоголю.

Представник Всеукраїнської громадської організації "Твереза Україна" Артем Ступаков заявив про необхідність найближчим часом ухвалити найрішучіші законодавчі обмеження щодо алкогольної продукції.

Громадські організації закликають спікера Володимира Литвина не підписувати цей закон.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Литвина просять не підписувати закон, який дозволяє продавати вино в кіосках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі