вівторок, 11 листопада 2008 14:42

Литва замінить радянські радари на техніку НАТО

Міністерство оборони Литви планує придбати два радари великої дальності спостереження за повітряним простором, повідомляє "Інтерфакс". Досі країна використовувала радянське устаткування - три радари Р-37 і три радари P-18.

Ці придбання організовуються за посередництва агентств НАТО по консультаціях, управлінню і контролю. Агентство в понеділок 10 листопада направило країнам - учасницям НАТО запрошення взяти участь в тендері на придбання радарів. У 2009 році буде встановлений переможець конкурсу, а устаткування радарів і підготовка персоналу продовжиться до кінця 2015 року.

На придбання нових радарів Міністерство оборони Литви планує виділити близько 120 мільйонів латів (близько 45 мільйонів доларів). Сума виплачуватиметься по частинах. Ціна уточниться після укладення договору з виробником, який переможе на конкурсі.

За словами головкому литовських ВВС Артураса Лейти, нові радари дозволять більш оперативно реагувати на можливі погрози як військово-повітряним силам Литви, так і винищувачам НАТО, що бере участь в місії "повітряної поліції" в країнах Балтії.

Зараз ви читаєте новину «Литва замінить радянські радари на техніку НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі