неділя, 02 грудня 2007 10:55

Литва заборонила ввезення м"яса птиці з Польщі через загрозу грипу

Державна харчова і ветеринарна служба (ДХВС) Литви заборонила ввезення з Польщі живого птаха і індюшачьего м"яса, повідомив журналістів в неділю завідувач Центром термінових заходів і заразливих захворювань ДХВС Міндаугас Кашинськас.

"Ми отримали офіційне сповіщення Єврокомісії, що в Польщі, під Плоцком, на індюшатнику встановлений спалах захворювання птаха пташиним грипом, збудником якого є небезпечний для людей вірус H5N1", - сказав М.Кашинскас.

Окрім заборони на ввезення птаха і індичатини з Польщі, в Литві щоб уникнути зараження пташиним грипом і розповсюдження цього захворювання посилений режим епізоотичного контролю на птахофабриках і птахофермах.

Кашинськас повідомив, що в понеділок в Брюсселі планується обговорити ситуацію в Польщі і заходи попередження розповсюдження захворювання.

Досі на території Литви не було зареєстровано жодного випадку захворювання птаха або людей пташиним грипом, повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «Литва заборонила ввезення м"яса птиці з Польщі через загрозу грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі