вівторок, 20 травня 2008 12:12

Літак ВМС США пролетів над резиденцією Уго Чавеса

Білий дім офіційно підтвердив, що в суботу 17 травня літак американських військово-морських сил порушив повітряний простір Венесуели.

За словами прес-секретаря Пентагону Джеффрі Гордона, пілот літака S-3 Viking під час виконання завдання в районі острова Кюрасао в Карибському морі зіткнувся з навігаційними проблемами, внаслідок чого літак на деякий час увійшов до повітряного простору Венесуели.

Пілот "визнав свою помилку і зв"язався з венесуельською диспетчерською службою, щоб підтвердити це", заявив представник держдепартаменту США Том Кейсі.

За його словами, пілот зрозумів, що сталася "навігаційна помилка" і повідомив диспетчерам, що "він негайно повернеться до міжнародної повітряної зони", пише ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Проте міністр оборони Венесуели Густаво Ранхель Брісеньо на прес-конференції в Каракасі звинуватив Пентагон в умисному порушенні повітряного простору його країни. Він сказав, що американський літак "практично пролетів" над місцем розташування венесуельської військової бази і резиденцією президента Венесуели Уго Чавеса.

"Це лише останній крок в серії провокацій", - заявив міністр. "Ймовірно, що вони (американці) випробовують нас. Але ми повинні зараз дати ясно зрозуміти, що у нас є засоби, щоб протистояти їм і прикрити весь наш повітряний простір", - сказав Брісеньо.

Зі свого боку голова МЗС Венесуели Ніколас Мадуро повідомив, що посол США у Венесуелі Патрік Дадді вже викликаний до МЗС, де від нього 20 травня зажадають пояснень.

Зазначимо, що 19 травня уряд Венесуели звинуватив Колумбію і США в організації провокації для дестабілізації ситуації в Південній Америці, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Літак ВМС США пролетів над резиденцією Уго Чавеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі