середа, 13 березня 2019 13:33

"Листи щастя" почнуть приходити українцям вже цього літа

"Листи щастя" почнуть приходити українцям вже цього літа
Влітку запрацюють штрафи за перевищення швидкості, зафіксовані камерою фото- та відеоспостереження. Фото prm.ua

Влітку в Україні офіційно запрацюють камери з автоматичною фото- та відеофіксацією порушень правил дорожнього руху. Листи з вимогою сплатити штраф почнуть надходити українцям. Платити буде не той, хто сидів за кермом у момент порушення, а власник автомобіля.

Перша камера у тестовому режимі працювала у Києві на вул.Олени Теліги. За місяць вона зафіксувала понад 20 тис. порушень, пише Auto24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищення штрафів, контроль за швидкістю і легалізація блях - чим запам'ятався автомобілістам 2018-й

"За останні 5 місяців з порушників правил дорожнього руху стягнули майже 14 млн грн. За перевищення більш як на 20 км/год - штраф 255 грн. За перевищення більш як на 50 км/год - 510 грн. Незважаючи на очевидну економічну вигоду - це не комерційний проект. У нас немає ніяких завдань щодо штрафів", - говорить Олексій Білошицький, заступник Департаменту патрульної поліції.

Для інформування водіїв на карті публікуються місця застосування приладів вимірювання швидкості, вказується їх кількість. Встановлені дорожні знаки, які повідомляють про використання приладів фото- і відеофіксації.

Перші прилади фото- і відеофіксації застосовували в Україні на початку 2010-го. Але тоді Генпрокуратура заявляла про незаконність їх використання з боку ДАІ.

Зараз ви читаєте новину «"Листи щастя" почнуть приходити українцям вже цього літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі