пʼятниця, 12 грудня 2008 17:17

Листа від Алексія II було отримано вже після його смерті

Митрополит Ювеналій зачитав останній лист від Алексія II, що було отримано вже після смерті патріарха, повідомляє агентство РИА Новости.

У відправленому 28 листопада листі Алексій II розповів про свою хворобу, що перервала його відпочинок в Іспанії. "Відпочинок у мене перервався миготливою аритмією, і для проведення кардіоверсії мені довелося виїхати до Мюнхена. Довелося проходити не тільки обстеження, як передбачалося раніше, але і лікування. Залишилася слабкість, яка, за словами лікарів, буде поступова проходити", - йдеться в листі.

Крім того, патріарх повідомляв про свій намір 1 грудня повернутися до Москви.

Лист був одержаний 11 грудня. Наступного дня митрополит Крутицький та Коломенський Ювеналій зачитав його на єпархіальних зборах духівництва Москви.

Останніми роками Алексій II важко хворів. Він страждав на ішемічну хворобу серця, переніс декілька інфарктів та інсульт. Вранці 5 грудня 2008 року Алексій помер в своїй резиденції в Пєрєдєлкіні й був похований 9 грудня в Богоявленському Елоховському соборі Москви.

Зараз ви читаєте новину «Листа від Алексія II було отримано вже після його смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі