четвер, 06 квітня 2023 20:01

Лісовий назвав найбільшу проблему української освіти

Лісовий назвав найбільшу проблему української освіти
Міністр освіти та науки Оксен Лісовий наголосив на важливості цифровізації освіти на всіх рівнях, зокрема, у вищій освіті та для іноземних студентів. Фото: Оксен Лісовий/Facebook

Найбільшою проблемою української освіти є формування толерантності до корупції у процесі навчання.

Про це під час заходу, присвяченого презентації державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки, заявив міністр освіти та науки Оксен Лісовий, передає "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дисертацію міністра освіти перевірять на плагіат. Лісовий зробив заяву

"Сьогодні до закладу вищої освіти громадянин приходить за дипломом про вищу освіту, а не за знаннями… Тому корінь проблеми у реформі вищої освіти загалом, трансформації її в інструмент здобуття знань та кваліфікацій. Тоді у нас і побутова, і інша корупція у вищій освіті будуть суттєво знижені", – сказав він.

Лісовий також зазначив, що в цьому контексті слід говорити про побутову корупцію у вищій освіті, про управління майном у вищих навчальних закладах та про органи сертифікації та ліцензування.

Він наголосив на важливості цифровізації освіти на всіх рівнях, зокрема, у вищій освіті та для іноземних студентів.

21 березня керівник Малої академії наук та доброволець Оксен Лісовий замінив на посаді міністра освіти Сергія Шкарлета, який подав у відставку і був звільнений.

Нового очільника МОН вже встигли запідозрити у плагіаті. Ідеться про кандидатську дисертацію з філософії, яку Лісовий захистив 2012 року.

Про історію з плагіатом дізналися на тлі позитивних відгуків про новообраного міністра. Уперше це опублікували на сторінці "Українського руху пацифістів". Ця організація відома тим, що виступає за "мирне закінчення війни і права кожної людини на відмову від військової служби".

Засновником якої є журналіст з Івано-Франківська Руслан Коцаба. Його обвинувачують у держзраді.

Зараз ви читаєте новину «Лісовий назвав найбільшу проблему української освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі