четвер, 02 серпня 2007 11:33

Лисичанський нафтопереробний завод може зупинитися через спеку

Лисичанський нафтопереробний завод (НПЗ, Луганська обл.) через можливе припинення подачі води на підприємство може зупинити виробництво, повідомили в департаменті по рекламі і PR ТОВ "ТНК-ВР Україна".

У департаменті проінформували, що у зв"язку з аномально довгою відсутністю дощів значно знизився рівень води в річці Сіверській Донець, на якій розташована водозабірна станція ЛисичанськогоНПЗ, 1 серпня 2007 року він досяг критичної відмітки.

Зараз запас рівня води до "мінімального горизонту всмоктування насосів" складає 34 см, швидкість падіння за останню добу - більше 10 см. Прогноз гідрогеологічної служби на найближчі три доби невтішний, підкреслили в "ТНК-ВР Україна".

"Адміністрація заводу вживає відповідних заходів для того, щоб оперативно реагувати на ситуацію", - цитує департамент президента ТОВ "ТНК-ВР Україна" Сергія Лізунова.

За його словами, зокрема, розроблений детальний план заходів щодо безпечної зупинки підприємства, проведені відповідні інструктажі персоналу, організований постійний моніторинг рівня води.

Топ-менеджер також повідомив, що про критичну ситуацію проінформовано Міністерство з питань надзвичайних ситуацій, Міністерство охорони навколишнього природного середовища, басейнове управління водними ресурсами річки Сіверській Донець.

З метою підтримки необхідного рівня в річці досягнута домовленість про скидання додаткових об"ємів води з водосховищ, відзначив Лізунов.

ЗАТ "Лінік", що володіє ЛисичанськимНПЗ, входить до групи компаній російський-британського холдингу ТНК-ВР, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Лисичанський нафтопереробний завод може зупинитися через спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі