вівторок, 11 грудня 2007 08:29

Ліквідація розливу нафти в Жовтому морі займе 2 місяці

Більше двох місяців буде потрібно, щоб зібрати всю нафту, що вилилася після аварії танкера у Жовтому морі, повідомив міністр морського господарства Південної Кореї Кан Му Хьон.

"Нафта з танкера осіла на дно моря і берег і таким чином завдала величезного збитку морській фауні і екосистемі в цілому", - сказав він. За словами міністра, придатною для вживання залишається тільки мала частина морепродуктів в районі події, але дуже скоро і її не можна буде поставляти на ринок. Нафтова пляма площею близько 3500 га може завдати збитку 60% підприємств рибного господарства повіту Тхеан, поряд з яким відбулася аварія.

До боротьби з подальшим розповсюдженням нафти залучена морська поліція, сили ВМФ Південної Кореї, активну допомогу надають місцеві рибалки. З наслідками аварії борються понад 100 судів, п"ять літаків і в цілому 8 800 військових, поліцейських і простих громадян, проте навіть цього недостатньо.

Минулої п"ятниці танкер "Хебей спірит" зіткнувся з плавучим краном за десять кілометрів від берега Південної Кореї на північний захід від порту Малліпхо. За інформацією південнокорейських ЗМІ, в море вилилося близько 15 тис. тонн сирої нафти, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Ліквідація розливу нафти в Жовтому морі займе 2 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі