пʼятниця, 04 травня 2007 13:17

Лікування антидепресантами підвищує ризик самогубства

Американська Адміністрація по продуктах харчування і медичних препаратах запропонувала виробникам антидепресантів змінити попереджувальний напис на упаковках з ліками, вказавши небезпеку виникнення суїцидальних думок і поведінки у молодих людей у віці від 18 до 24 років.

Як мовиться в повідомленні прес-служби Адміністрацію, ризик суїциду особливо зростає на початковій стадії лікування антидепресантами, тобто в перші два місяці.

"Депресії і інші психіатричні захворювання можуть мати серйозні наслідки в тому випадку, якщо їх відповідним чином не лікувати. Препарати антидепресанти допомагають багатьом людям, але украй важливо, щоб доктори і пацієнти були попереджені про існуючий ризик", - мовиться в заяві директора Центру Адміністрації за оцінкою і дослідженнями Стівен Галсон (Steven Galson).

Як наголошується в прес-релізі, на упаковках з антидепресантами також слід вказати і інформацію про те, що наукові дослідження не показали, що ризик суїцидального поведінки зростає у людей старше за 24 роки, а у тих, хто старше 65 - цей ризик небезпечної поведінки знижується.

Тепер у виробників лікарських препаратів є 30 днів для підготовки нових етикеток і інструкцій по застосуванню, які повинні поступити на розгляд Адміністрації. Побоювання у американських властей викликали 34 препарати, у тому числі і такі відомі як Прозак і Симбальта.

Підставою для внесення змін стали наукові дослідження, які проводилися з 2005 року і в ході яких було обстежено 77 тисяч пацієнтів. Останній раз зміни в попередження про небезпеку антидепресантів були внесені в 2005 році - тоді лікарі прийшли до висновку, що ці препарати підвищують ризик самогубств у дітей і підлітків, повідомляють РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «Лікування антидепресантами підвищує ризик самогубства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі