середа, 15 серпня 2007 17:57

Лікаря-психіатра засудили за госпіталізацію сусідів

За примусове приміщення в психіатричну лікарню своїх сусідів засуджений лікар швидкої допомоги з підмосковного міста Митищі. Як повідомляє прокуратура Москви, 37-річний Дмитро Мухин засуджений за статтею "незаконне приміщення в психіатричний стаціонар з використанням свого службового положення" і засуджений до чотирьох років умовно. Лікареві виїзної психіатричної бригади "Митищенська станція швидкої медичної допомоги" встановлений випробувальний термін в два роки, також два роки йому заборонено займатися лікарською діяльністю.

Відповідно до матеріалів справи, Мухин, використовуючи підроблені документи, в червні 2006 року відправив на примусове лікування своїх сусідів по будинку Емілію Томареву і Альберта Узікова, у яких був конфлікт з іншими мешканцями.

Cосіди по під"їзду попросили Мухина ізолювати подружжя-пенсіонера Томареву і Узікова через їхню "неадекватну" поведінку. Повідомляється, що ці ж сусіди раніше нібито пропонували парі продати квартиру.

Медики з бригади швидкої допомоги під керівництвом Мухіна і за допомогою міліціонера силою відвезли пенсіонерів в різні лікарні, Томареву - в психіатричну клінічну лікарню імені Ганнушкина, а Узікова - в психосоматичне відділення лікарні ім. Боткина". Випустили потерпілих за рішенням суду, який відмовив психіатрам в праві на примусову госпіталізацію. Проте, подружжя встигло пройти курс примусового лікування, а Узіков незабаром після виходу з лікарні помер, повідомляє Каспаров.ру.

Зараз ви читаєте новину «Лікаря-психіатра засудили за госпіталізацію сусідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі