четвер, 05 лютого 2009 11:21

Лікаря посадили у в"язницю за хабар в 51 цент

Лікаря посадили у в"язницю за хабар в 51 цент
Законослухняний індійський лікар Бальговінд Прасад отримав хабар в 51 цент, якщо його суму перерахувати на валюту США. На чому одразу ж і погорів. Такий "злочин" лікар скоїв ще в 1985 році, коли зглянувшись над одним бідняком, виписав йому фальшиве свідоцтво про неіснуючу хворобу. "Пацієнт" в подяку від своїх щедрот відрахував Прасаду за послуги ті самі 25 рупій. Але краще б лікар взагалі не бачив цих грошей. На нього завели кримінальну справу і вона розглядалася в суді дуже довго. У 1992 році Прасаду оголосили вирок: рік позбавлення волі. Лікар подав апеляцію, його звільнили з-під варти, але справу не припинили.

Вона тягнулася до минулого вівторка, коли вищий суд штату Біхар оголосив остаточний вердикт. У зв"язку з підтвердженням факту скоєного Прасадом злочину він підлягає ув"язненню. Але враховуючи мізерну суму хабара, термін позбавлення волі знижений йому до трьох місяців. Поліції вже даний наказ перепровадити 78-річного лікаря "до місця призначення" - за тюремні ґрати.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Rokf.ru

Зараз ви читаєте новину «Лікаря посадили у в"язницю за хабар в 51 цент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі