четвер, 22 березня 2007 14:42

Лікарів судять за ампутацію руки немовляті

Прокуратура передала до суду кримінальну справу відносно анестезіолога-реаніматолога Спеціалізованої клінічної інфекційної лікарні Краснодару Володимира Пилипенко і медичної сестри тієї ж лікарні Олени Сенічевої. На думку слідчих, дії Пилипенко і Сенічевої спричинили ампутацію руки двомісячної Софії Кулівець, яку доставили в лікарню з діагнозом "коклюш".

30 грудня 2006 року Софію Кулівець доставили в інфекційну лікарню із захворюванням дихальних шляхів (коклюшем). При установці катетера для введення ліків медсестра, діями якої керував лікар-реаніматолог, помилково вела голку в праву ліктьову артерію, внаслідок чого у дівчинки розвинувся тромбоз. Оскільки подальше лікування виявилося неефективним, рука у дитини почала відмирати, і через тиждень лікарі її ампутували.

Результати судово-медичної експертизи говорять про те, що між неправильно виконаною катетеризацією і подальшою ампутацією є прямий причинно-наслідковий зв"язок. Розслідуванням кримінальної справи зайнялася прокуратура Прикубанського адміністративного округу міста Краснодару, передають MEDновости.

Зараз ви читаєте новину «Лікарів судять за ампутацію руки немовляті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі