середа, 25 листопада 2020 18:47

Лікарі врятували єдину нирку немовляті

Лікарі врятували єдину нирку немовляті
Втрата органу вимагала б пересадки в майбутньому. Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Урологи Львівської обласної дитячої лікарні Охматдит врятували 7-місячну дитину від втрати нирки.

У немовляти була лише 1 робоча нирка. Втрата органу вимагала б пересадки в майбутньому, повідомляють у пресслужбі Львівської обласної дитячої лікарні Охматдит.

"Маленькому Тимурчику лише 7 місяців і у нього важка вроджена вада нирок - гігантський гідронефроз ІІІ ступеня правої нирки і мультикістоз лівої (на місці нирки конгломерат кіст). Ситуація непроста - згодом Тимура чекала ниркова недостатність", - пишуть у повідомленні.

Ліву нирку не врятували, але праву завдяки складному оперативному втручанню лікарів вдалося зберегти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні дадуть $7 млн на боротьбу з насильством

"Ми часто робимо операції з приводу гідронефрозу, але з однією ниркою це набагато складніше, тут ми не мали найменшого права на помилку. Операція пройшла успішно, усе минуло без ускладнень. Дитина має шанс на повноцінне життя", - розповідають лікарі.

Операцію зробили місяць тому, а дитина з батьками вже поїхала додому. Цього тижня на УЗД підтвердився добрий результат від проведеної операції.

За словами урологів, цьогоріч це вже 3-тя дитина з єдиною функціонуючою ниркою, яку успішно прооперували.

З березня 2020 року в Києві з'явилися на світ 20 694 дитини. За такий самий період торік у Києві дітей народилося менше майже на 6%.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі врятували єдину нирку немовляті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі