Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2008 19:58

Лікарі розробили новий спосіб боротьби з дитячим раком

Лікарі з лондонської дитячої лікарні Грейт Ормонд Стріт (Great Ormond Street Hospital) розробили новий спосіб боротьби з раковими захворюваннями у дітей, пише в неділю британська газета Sunday Express.

Нова технологія, у фінансуванні якої бере участь організація по дослідженнях в онкології "CancerResearch UK", має на увазі "програмування" імунних клітин пацієнта в лабораторних умовах, після чого ці клітки вводять назад хворому і вони борються з раком.

Автори нової технології вважають, що вона може врятувати тисячі життів.

На даний момент новий метод лікування був протестований на дитячому раку кісток - остеосаркомі. Подібна вакцина була також розроблена для боротьби з гліомою (пухлина центральної нервової системи) у дітей. Загальновідомо, що обидві вищезгадані хвороби важко лікувати, відзначає газета.

Керівник дослідження доктор Джон Андерсон відізвався про розробку як про "надзвичайно перспективною". За його словами, вакцини можуть також застосовується для цілого ряду інших дитячих ракових захворювань.

Учені у всьому світі вітають створення такої вакцини, яка, як очікується, буде безпечнішою і такою, що менш травмує чим операція, хіміотерапія або променева терапія, пише видання, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі розробили новий спосіб боротьби з дитячим раком ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути