середа, 05 березня 2008 16:06

Лікарі порадили, як боротися з весняним синдромом

Лікарі порадили, як боротися з весняним синдромом

Усе частіше лікарі говорять про "синдром хронічної втоми", який нерідко настає з приходом весни. До того ж, незважаючи на велику кількість сонячних променів, у цю пору року погода нестійка: коливається вологість повітря, "скаче" барометричний тиск. Усе це пред"являє підвищені вимоги до організму, позначається на самопочутті навіть цілком здорових людей.

Як наслідок підвищується збудливість нервової системи, збільшується секреція гормонів ендокринних залоз і шлунково-кишкового тракту. У зв"язку з цим навесні організм стає нібито розладнаним, оскільки відбувається така різка ендокринна перебудова. І внаслідок цього виявляється менш стійким до різного роду несприятливих дій, у тому числі і до перепадів погоди. Відмічається підйом різного роду запальних захворювань верхніх дихальних шляхів і легенів, шлунково-кишкового тракту, нерідкі прояви алергії. До речі, до 1983 року лікарі практично нічого не знали про весняний синдром.

А ось впоратися з березневою нудьгою допоможуть нехитрі поради. Саме зараз варто пригадати про вітамінно-мінеральний комплекс, про споживання овочів і фруктів у великих кількостях, а також про повноцінний сон. Оскільки, цілком можливо, що стреси і мляве самопочуття є першими ознаками авітамінозу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі порадили, як боротися з весняним синдромом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі