вівторок, 27 березня 2007 05:20

Лікарі переплутали сперму: у білих батьків народилася чорна дівчинка

Суд Нью-Йорка прийняв до розгляду позов сімейної пари, незадоволеної кольором шкіри дитини, яка народилася в результаті штучного запліднення, проведеного в одній з клінік міста. На думку позивачів, темношкіра дівчинка з"явилася в сім"ї білих американців через помилки лікарів, які переплутали зразки сперми пацієнтів.

Томас і Ненсі Ендрюс подали позов проти Центру репродуктивної медицини в Манхеттені, коли три ДНК-тестів підряд підтвердили, що містер Ендрюз не є біологічним батьком народженою його дружиною дівчинки, що отримала ім"я Джесіка.

Подружжя запідозрило недобре з моменту народження немовляти, яке значно відрізнялося від них кольором шкіри.

В результаті помилки лікарів, указується в позові, потерпілі вимушені "ростити дитину, що відрізняється від них расою, національністю і кольором шкіри".

"Хоча ми і любимо маленьку Джесіку як нашу власну дитину, спогад про цю страшну помилку переслідує нас при кожному погляді на неї," - відзначають позивачі.

Суддя Верховного суду Шейла Абду-салаам визнала обгрунтованим позов проти власника клініки доктора Рейгнальда Пакетта, а також одного із співробітників медичної установи, ембріолога Карло Кости, запліднення яйцеклітин місіс Ендрюз, що безпосередньо відповідало за процес, повідомляє AP.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі переплутали сперму: у білих батьків народилася чорна дівчинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі