вівторок, 13 березня 2007 14:15

Лікар і медсестра убили хвору на рак у Франції

На південному заході Франції лікар і медсестра лікарні з"явилися перед судом за звинуваченням у вбивстві пацієнтки, яка вмирала від раку підшлункової залози. Медикам, які зізналися у своєму вчинку, загрожує до 30 років тюремного ув"язнення.

34-річна лікар Лауренс Трамуа (Laurence Tramois) і 40-річна медсестра Шанталь Шанель (Chantal Chanel ) убили 65-річну Паулетт Дрюе (Paulette Druais) за допомогою смертельної ін"єкції хлориду калію.

За словами медиків, в своїх діях вони керувалися прагненням "зберегти гідність пацієнтки". Родичі померлої жінки повністю підтримали дії лікарів. Крім того, Лауренс Трамуа є сестрою невістки покійної.

Відповідно до закону, який прийняли у 2005 році, французьким лікарям дозволяється не підтримувати життя безнадійно хворих пацієнтів, якщо на цьому наполягають родичі, проте активна евтаназія (вбивство хворого за допомогою смертельної дози якої-небудь отрути) як і раніше вважається у Франції кримінальним злочином.

Згідно з французькими законами, Трамуа і Шанель загрожує тюремне ув"язнення строком до 30 років. Петицію на підтримку підсудних з вимогою змінити закон про заборону активної евтаназії підписали більше 2000 французьких медиків, передають MEDновости.

Зараз ви читаєте новину «Лікар і медсестра убили хвору на рак у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі