вівторок, 19 лютого 2008 16:09

Ліхтенштейн звинуватив ФРН в порушенні свого суверенітету

У вівторок, 19 лютого, наслідний принц Ліхтенштейну Алоїс звинуватив Німеччину в порушенні державного суверенітету князівства. Заява була зроблена після того, як стало відомо, що власті ФРН сплатили отримання бази даних клієнтів ліхтейнштейнського банку LGT.

Старший син правлячого князя Ханса-Адама II заявив: "Німеччина не вирішуватиме проблеми зі своїми платниками податків за рахунок вторгнення у внутрішні справи Ліхтенштейну". Кронпринц Алоїс назвав прийняті поліцією ФРН міри драконівськими, а саму податкову систему країни - найгіршою в світі.

Німецький уряд визнав, що сплатив суму від 4 до 5 мільйонів євро одному з іноземних розшукових агентств за допомогу в розслідуванні податкових недоїмок у ФРН. Агентство допомогло поліції знайти слід Ліхтенштейну несплачених податків. До рук уряду Німеччини потрапила база даних клієнтів крупного банку князівства - LGT.

За інформацією, поширеною прес-службою LGT, в 2002 році один із співробітників банківської групи викрав носій з повною базою клієнтів. У 2003 році неназваний співробітник був спійманий і засуджений, а база даних відновлена. Проте в 2007 році з"ясувалося, що вона була розкрита, а дані скопійовані.

Прокуратура Ліхтенштейну завела кримінальну справу відносно невідомого підозрюваного в організації викрадання банківських секретів. Німецькі власті у свою чергу стверджують, що мають намір довести до кінця розслідування долі сотень мільйонів євро німецьких неплатників податків, що пройшли через банк LGT.

На середу намічені переговори прем"єр-міністра князівства Отмара Хаслера з канцлером Ангелою Меркель, присвячені банківській проблемі. Банківська група LGT є власністю княжого сімейства Ліхтенштейнів, вона має 29 філій в Європі, Азії, на Близькому Сході і в Америці. У компанії працює 1500 співробітників. Активи LGT на 30 червня 2007 року складали 99 мільярди 700 мільйонів швейцарських франків, повідомляє агентство France Presse.

Зараз ви читаєте новину «Ліхтенштейн звинуватив ФРН в порушенні свого суверенітету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі