четвер, 28 лютого 2008 17:23

Ліхтенштейн приєднався до Шенгенської зони

Князівство Ліхтенштейн, Європейській Союз та Швейцарська конфедерація підписали сьогодні протоколи про приєднання Ліхтенштейну до Шенгенської зони.

Приєднання Ліхтенштейну до Шенгенської зони відбудеться на тих же умовах, що і приєднання Швейцарії.

Разом з протоколом про приєднання до Шенгенської зони, Ліхтенштейн підписав також протокол про приєднання до Дублінської угоди, яка чітко визначає процедуру подання запиту про отримання притулку, що можливо зробити лише в одній країні-члені угоди, а також передбачає створення бази даних відбитків пальців тих осіб, що подали запити про отримання притулку.

Ліхтенштейн має протягом 18 місяців здійснити необхідні процедури для переходу до умов праці відповідно з правилами Шенгенської зони. Сьогоднішнє рішення має також бути ратифіковане країнами-учасницями Шенгенської угоди.

На сьогодні до Шенгенської зони входять 22 країни ЄС: Австрія, Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Італія, Люксембург, Нідерланди, Португалія, Іспанія, Швеція, Латвія, Литва, Естонія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Чехія, Польща, Мальта. До Шенгенської зони також належать Ісландія і Норвегія. Цього року до Шенгенської зони планує приєднатися Швейцарія, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ліхтенштейн приєднався до Шенгенської зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі