Ексклюзиви
пʼятниця, 05 вересня 2008 20:09

Лідери країн ОДКБ не визнали незалежність Абхазії та Південної Осетії

Лідери країн, що входять до Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), підтримали дії Москви під час конфлікту в Грузії, проте не стали визнавати незалежність Абхазії і Південної Осетії, повідомляє УНІАН.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, такі рішення були прийняті за результатами самміту країн-учасниць ОДКБ, що відбувався сьогодні у Москві.

Про позицію найближчих союзників за підсумками саміту ОДКБ повідомив Президент Росії Дмитро Медведєв. За його словами, всі партнери Росії по ОДКБ визначатимуться з питання визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії самостійно, "як це і має бути, виходячи із загальних принципів і норм міжнародного права, керуючись при цьому, природно, своїми національними інтересами".

Таким чином, Нікарагуа залишається сьогодні єдиною країною, хто підтримав Росію в питанні визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що Росія не виключає прийняття Південної Осетії та Абхазії в Організацію договору колективної безпеки.

Як відомо, до ОДКБ входять, крім Росії, Вірменія, Таджикистан, Білорусь, Казахстан, Киргизія і Узбекистан.
Зараз ви читаєте новину «Лідери країн ОДКБ не визнали незалежність Абхазії та Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути