вівторок, 08 липня 2008 09:10

Лідери G8 обговорили стан світової економіки

Світова економіка зіткнулася з проблемами і ризиками, викликаними, зокрема, швидким зростанням цін на нафту і товарних цін. Про це йдеться в узагальненій заяві лідерів країн G8.

Як мовиться в заяві, озвученій японськими властями, лідери країн в цілому позитивно оцінюють розвиток економіки. Проте лідери країн мають намір прийняти загальні заходи в питанні зростання цін, яке відбивається на економіці.

Для вирішення найбільш гострих проблем лідери закликали не опиратися глобалізації, яка є ключем до зростання світової економіки, до її процвітання на основі політичної демократії, економічних свобод і відповідних інститутів. Крім того, як мовиться в заяві, G8 закликає такі організації, як Міжнародний валютний фонд, Світова торгова організація, Усесвітній банк та інші підсилити свою співпрацю.

У питаннях торгівлі було ухвалено рішення про прихильність нормам ВТО і дотриманню всіх домовленостей, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Лідери G8 обговорили стан світової економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі