середа, 13 червня 2018 20:06

Лідера тітушок Крисіна посадили на 5 років

Лідера тітушок Крисіна посадили на 5 років
Суд скасував колишній вирок і засудив Крисіна до реального терміну. Фото: "Еспресо.TV"

Співучасника убивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна засудили до 5 років реального ув'язнення.

"Прокуратура просила 6, я просила 7, максимальна це по статті санкція, але суд скасував вирок і дав 5 реальних років", – повідомила адвокат матері журналіста Вікторія Дейнека, передає "Українська правда".

Апеляційний суд Києва задовольнив апеляцію прокуратури та сторони постраждалих на вирок першої інстанції, яка дала Крисіну 4 роки позбавленні волі умовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подав у відставку суддя, який відпустив главу тітушок

"Апеляція вказала, що за його поведінкою навіть в Апеляційному суді не було видно, що він щиро розкаявся", – зазначила адвокат.

У попередньому вироку суд вказував каяття як пом'якшувальну обставину.

У ніч на 19 лютого 2014 року на розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської в центрі Києва тітушки вбили журналіста Веремія. Спочатку його сильно побили, а потім вистрілили у спину. 18 вересня 2015 року начальник управління спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що вбивцею Веремія є людина на ім'я Джалал Алієв. За неофіційною інформацією, вбивця воював на боці бойовиків ДНР і був убитий у Горлівці в липні 2015 року. 22 грудня 2017 року тітушці Крисіну, який добивав битою пораненого журналіста, суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Линник виніс вирок у вигляді 4 років позбавлення волі з відстрочкою покарання строком на два роки. Таким чином, якщо протягом двох років Крисін не здійснить кримінальних злочинів, він буде звільнений від відбування покарання у місцях позбавлення волі. Прокуратура оскаржила рішення Шевченківського райсуду і просить призначити Крисіну 6 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Лідера тітушок Крисіна посадили на 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі