пʼятниця, 14 грудня 2007 12:56

Лідера французьких націоналістів Лє Пена судитимуть за виправдання нацизму

Лідер французької партії "Національний фронт" Жан-Марі Лє Пен 14 грудня постане перед судом через свої націоналістичні висловлювання, пише The Telegraph.

Йдеться про інтерв"ю, яке Лє Пен дав тижневику Rivarol у 2005 році. Політик охарактеризував окупацію Франції німецькими військами у ході Другої світової війни як "не дуже жорстоку". Він також повідомив, що окремі зловживання були неминучі у країні такого розміру, як Франція, але в цілому гестапо часто захищало мирне населення.

Лє Пена звинувачують в закликах до виправдання військових злочинів і в запереченні нелюдяних дій нацистів. Йому загрожує тюремне ув"язнення строком до одного року, штраф у 45 тисяч євро і заборона балотуватися у виборні органи.

Лє Пен не відмовляється від своїх слів. Він заявив, що жертви серед французького населення не можна порівняти з тим, що відбувалося у Бельгії, Голландії або Польщі. Пред"явлені йому звинувачення Лє Пен вважає порушенням норм демократії.

Лідера "Національного фронту" неодноразово звинувачували у расизмі та антисемітизмі. У 1987 році він назвав газові камери концентраційних таборів "деталлю історії".

Під час німецької окупації Франції у 1940-1944 роках більше 70 тисяч французьких євреїв було депортовано в концентраційні табори, тисячі з них загинули, повідомляє Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Лідера французьких націоналістів Лє Пена судитимуть за виправдання нацизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі