субота, 22 березня 2008 15:06

Лідер тайваньської опозиції переміг на президентських виборах

Лідер тайваньської опозиції переміг на президентських виборах
Лідер тайваньської опозиційної партії Kuomintang (KMT) Ма Інцзоу отримав перемогу на президентських виборах, повідомляє AFP.

За інформацією агентства, за наслідками підрахунку всіх бюлетенів, Ма Інцзоу набрав 58,45 відсотка голосів, випередивши свого суперника, кандидата від правлячої партії Франка Хсіеха, майже на 17 відсотків. Хсиех вже визнав свою поразку на виборах.

Нагадаємо, що Інцзоу є прихильником повнішої взаємодії з КНР, а Хсіех виступає за збереження економічної незалежності Тайваню.

Також варто відзначити, що два референдуми про вступ Тайваню в ООН, що проводилися одночасно з президентськими виборами, визнані такими, що не відбулися. За даними виборчої комісії, в голосуванні взяли участь лише 35 відсотків виборців при необхідних 50 відсотках.

Тайвань неодноразово подавав заявки на вступ в ООН, проте через протидії Китаю йому так і не вдалося стати членом цієї організації, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лідер тайваньської опозиції переміг на президентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі