четвер, 08 травня 2008 17:49

Лідер "Хізбалли" звинуватив владу Лівану в розв"язуванні війни

Лідер шиїтської організації "Хізбалла" Хасан Насралла заявив в четвер, 8 травня, що рішення уряду Лівану почати розслідування діяльності комунікаційної компанії, створеної рухом, "рівносильно оголошенню війни", передає агентство France Presse. "Ми маємо право чинити опір тому, хто оголосив нам війну, і захищати наші права і нашу зброю", - проголосив Насралла.

У вівторок, 6 травня, за рішенням ліванської влади був звільнений керівник служби безпеки аеропорту Бейрута, пов"язаний з "Хізбаллою". На нього покладена частина відповідальності за те, що в аеропорту були незаконно встановлені камери стеження.

Насралла оголосив, що дії уряду, які він назвав незаконними, призвели до того, що криза в Лівані вступила в нову фазу. Також він звинуватив владу в пособництві США та Ізраїлю.

Представники командування ліванської армії закликали ворогуючі сторони припинити насильство і висловили побоювання, що якщо політичне протистояння продовжиться, єдність армії може бути порушена.

Напередодні в Бейруті стались сутички між прихильниками уряду і "Хізбалли", які переросли у вуличні бої, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Хізбалли" звинуватив владу Лівану в розв"язуванні війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі