пʼятниця, 07 листопада 2008 16:33

Лідер "Аль-Каїди" в Іраку закликав Обаму вивести війська

Лідер "Аль-Каїди" в Іраку Абу Омар аль-Багдаді (AbuOmaral-baghdadi) звернувся до вибраного президента США Бараку Обами та інших західних лідерів із закликом вивести війська з Іраку і Афганістану, повідомляє AssociatedPress.

Аль-Багдаді звернувся до лідерів західних держав "від імені його братів в Іраку, Афганістані, Сомалі і Чечні". Він уточнив, що якщо війська будуть виведені з Афганістану і Іраку, то "так буде краще для вас і для нас". Крім того, аль-Багдаді пояснив слухачам причини світової фінансової кризи. На його думку, вона був спровокована війною, "початою в мусульманських країнах".

Мова аль-Багдаді з"явилася в інтернеті на одному з ісламських сайтів. Запис звернення виявила організація SITEIntelligenceGroup, яка займається планомірним моніторингом екстремістських сайтів.

На даний момент неясно, чи існує насправді Омар аль-Багдаді. За однією з версій, під цим ім"ям ховається актор, який озвучує рішення, прийняті реальними лідерами "Аль-Каїди". У 2007 році в пресі з"явилася інформація про те, що аль-Багдаді був убитий, проте пізніше з"ясувалося, що це не так. Фотографії аль-Багдаді ніколи не з"являлися в пресі.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Аль-Каїди" в Іраку закликав Обаму вивести війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі