неділя, 18 листопада 2007 10:58

Лідер опозиційної партії Косово заявив про перемогу на виборах

Глава опозиційної Демократичної партії Косово (ДПК) Хашим Тачі, один з колишніх командирів оголошеної поза законом Визвольної армії Косово, оголосив про перемогу на парламентських виборах, що пройшли в неділю. .

Як заявили представники групи недержавних організацій, що беруть участь в підрахунку голосів, за наслідками обробки 70 відсотків бюлетенів 35 відсотків виборців віддали свої голоси ДПК.

Наступним за популярністю став правлячий Демократичний союз Косово, очолюваний президентом Фатміром Сейдіу, - 23 відсотки голосів. Погрішність при підрахунку складає до одного відсотка.

Вибори до 120-місцевого парламенту краю пройшли без особливих подій. Згідно з даними з 2300 виборчих ділянок, явка виборців була вкрай низькою і склала лише 45 відсотків - на шість відсотків менше, ніж в 2004 році. Перші офіційні результати голосування з"являться на початку тижня.

Раніше Бєлград закликав сербів, що проживають на території Косово, бойкотувати вибори. Сербське населення краю складає близько 100 тисяч чоловік, всього 10 відсотків від загального числа жителів - інші переважно є етнічними албанцями. Проте, формально Косово як і раніше є частиною Сербії.

З часу бомбардування НАТО в 1999 році Косово покинули дві третини сербів. На думку Бєлграда, саме в Косово бере початок історія і культура Сербії, тому ідея незалежності краю відкидається.

Через три дні в Брюсселі стартує черговий раунд переговорів між лідерами албанського населення Косово і Сербією, в результаті якого сторони повинні домовитися про новий статус краю до 10 грудня, про це повідомляє France Presse.

Зараз ви читаєте новину «Лідер опозиційної партії Косово заявив про перемогу на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі