вівторок, 29 січня 2008 09:13

Леонідові Якубовичу зроблять операцію на серці

Лікарі московського кардіоцентру імені Бакулева, куди по допомогу звернувся Леонід Якубович, пропонують йому зробити операцію. Ішемічна хвороба серця, за словами джерела в клініці, може в будь-який момент призвести до інфаркту міокарду.

Найближчим часом Леонід Аркадійович планує пройти повторне обстеження, після якого кардіологи визначать дату госпіталізації і майбутньої операції.

62-річний телеведучий почувся зле минулого понеділка.

Різкі болі в серці і задишка не давали спокою улюбленцеві публіки. Леонід Аркадійович за допомогою пігулок намагався зняти напади болю, але спазмолітики полегшували страждання лише на невеликий проміжок часу. До вечора стан Якубовича різко погіршав, але викликати "швидку" метр телеекрану категорично відмовився. Незважаючи на умовляння рідних, Леонід Аркадійович на своїй машині поїхав у клініку.

У кардіоцентр імені Бакулева відомий шоумен приїхав у пів на одинадцяту.

У клініці Якубович провів близько чотирьох годин. За цей час йому провели обстеження серцевої діяльності: зробили кардіограму, виміряли тиск і ритм серця.

Подивившися результати обстеження, лікар сказав, що Якубовичу необхідна операція. Нестабільна стенокардія і ішемічна хвороба пігулками не лікуються, необхідне хірургічне втручання.

Клініку Леонід Аркадійович залишив далеко за північ.

Порадившися з лікарем, Якубович погодився на операцію. Найближчим часом популярний шоумен планує пройти додаткове обстеження.

Операція полягатиме в тому, що в коронарну судину Якубовича вставлять спеціальне пристосування – стент, який розширить простір і тим самим поліпшить кровоток і відновить кровопостачання серцевого м"яза.

За словами медиків, сам Леонід Аркадійович ставиться до майбутньої операції спокійно, не втрачає властиве йому почуття гумору і впевнено дивиться в майбутнє, пише "Твой день".

Зараз ви читаєте новину «Леонідові Якубовичу зроблять операцію на серці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі