понеділок, 04 березня 2013 15:18

Лех Валенса запропонував садовити депутатів-геїв у гальорці парламенту

Лех Валенса запропонував садовити депутатів-геїв у гальорці парламенту
Фото: euro.com.ua

Польська прокуратура вирішила перевірити на склад злочину слова екс-президента Польщі, лауреата Нобелівської премії миру Леха Валенси, чиї публічні висловлювання образили гомосексуалістів, передає РИА "Новости".

"Меншість не повинна сідати на голову більшості", а в сеймі (парламенті) депутати нетрадиційної сексуальної орієнтації повинні сидіти в останньому ряду або взагалі "за стіною", заявив Валенса, виступаючи у телепередачі на одному з місцевих каналів.

"Не хочу, щоб ця меншість, з якою я не згоден, виходила на вулицю і баламутила моїх дітей і онуків", - зауважив Валенса.

Заяви екс-президента і колишнього лідера профспілки "Солідарність" засудили представники цілого ряду політичних партій і рухів, журналісти, громадські діячі. Навіть його син Ярослав Валенса поспішив дистанціюватися від висловлювань батька, назвавши їх "поганими і шкідливими". Глава польського Комітету захисту від сект і насильства Ришард Новак оголосив, що написав заяву в прокуратуру з вимогою перевірити заяви Валенси на відповідність чинному законодавству. Валенса своїми висловлюваннями "пропагує ненависть по відношенню до сексуальних меншин", - порахував Новак.

Окружна прокуратура в Гданську, де прозвучали слова Валенси, поки не має в своєму розпорядженні заяви Новака, але обов'язково розгляне її, щойно отримає, запевняє прес-секретар відомства Гражина Вавринюк.

Зараз ви читаєте новину «Лех Валенса запропонував садовити депутатів-геїв у гальорці парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі