середа, 15 серпня 2007 15:30

Лазаренко проситься в кандидати в депутати

Екс-прем"єр-міністр Павло Лазаренко просить своїх юристів знайти спосіб зареєструвати його кандидатом у народні депутати на позачергових парламентських виборах 30 вересня.

Відповідне прохання Лазаренко оголосив у прямому телефонному ефірі в ході міжпартійного з"їзду блоку Лазаренка в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу перший заступник глави "Громади" Юрій Філяк заявив, що "ЦВК зобов"язана зареєструвати лідера партії "Громада", оскільки у ЦВК немає підстав для того, щоб не зареєструвати лідера нашого блоку".

"Лазаренко є громадянином України. Він не просив притулку і не змінював громадянства. Він просто тимчасово перебуває за межами батьківщини", - додав він.

Лазаренко уже вислав усі необхідні документи для реєстрації кандидатів у народні депутати. У четвер виборчий блок Лазаренка понесе документи до ЦВК. Список блоку Лазаренка налічує більше 100 осіб.

Лазаренко повідомив, що він повернеться в Україну після того, як ЦВК зареєструє його кандидатом у депутати. Він висловив упевненість, що якщо він повернеться, то "Громада" обов"язково пройде в парламент.

Виборчий список блоку Лазаренка очолив Лазаренко. До першої п"ятірки також увійшли брат екс-прем"єра Іван Лазаренко, лідер Соціал-демократичного союзу Сергій Пересунько, депутат Дніпровської облради Віталій Шивов, Філяк.

Лазаренко був позбавлений повноважень народного депутата після його затримання у Швейцарії в 1998 році.

Екс-прем"єр знаходиться в США з лютого 1999 року. Там він обвинувачується у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках.

25 серпня 2006 року суд Північного округу штату Каліфорнія встановив йому міру покарання в 9 років ув"язнення (108 місяців) і штраф у 10 млн. дол. за вимагання грошей і спробу їхнього відмивання.

30 вересня суд задовольнив клопотання про відстрочку виконання вироку суду до апеляційного розгляду справи, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Лазаренко проситься в кандидати в депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі