середа, 10 вересня 2008 13:28

Лавров: Саакашвілі не надає зобов"язань про незастосування сили

Президент Грузії Михайло Саакашвілі до цих пір не надав необхідних зобов"язань з боку Грузії не нападати на Південну Осетію і Абхазію, такі зобов"язання на себе узяв лише Євросоюз, заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров на прес-конференції після переговорів з главою МЗС Південної Кореї.

"До речі, толком, в прямому вигляді, він ( Саакашвілі) цих зобов"язань доки і не дав, за нього це зробив Євросоюз", - сказав глава російській дипломатії.

"Ми від нього (від президента Грузії Михайла Саакашвілі) вимагали лише одного - дати зобов"язання не застосовувати силу проти Південної Осетії і Абхазії", - нагадав Лавров.

За його словами, Росію не можуть задовольнити які-небудь словесні запевнення з боку Грузії довкола подій на Кавказі.

"Нам, власне, немає жодного діла до тих папірців, які пан Саакашвілі витягує зі своєї кишені і показує журналістам", - сказав глава МЗС РФ.

Лавров нагадав, що у відповідності з домовленостями, досягнутими президентами Росії і Франції Дмитром Медведєвим і Ніколя Саркозі 8 вересня в Москві, Євросоюз виступає гарантом незастосування сили проти Південної Осетії і Абхазії, повідомляє РІА Новости.

"Ми наполягатимемо на виконанні цього зобов"язання нашими партнерами з Євросоюзу", - ще раз підкреслив глава російського МЗС.
Зараз ви читаєте новину «Лавров: Саакашвілі не надає зобов"язань про незастосування сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі