четвер, 17 липня 2008 15:30

Лавров: повернення грузинських біженців до Абхазії зараз нереальне

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав нереальним на даний момент підписання угоди про повернення грузинських біженців до Абхазії. Також глава російського МЗС закликав не пов"язувати це питання з підписанням угоди про незастосування сили між Грузією та невизнаною республікою Абхазією.

"Підписання угоди про повернення грузинських біженців до Абхазії на даний момент нереальне, оскільки взагалі тема повернення біженців вимагає спочатку заспокоєння ситуації, відновлення довіри, і вже потім буде можливість цю тему в наочному плані розглянути", - пояснив Сергій Лавров.

"Повернення людей, які покинули зони конфліктів свого часу, є одним з найбільш складних аспектів будь-якого врегулювання. Подивіться, як обговорюється, скажімо, питання про повернення палестинських біженців. Хто-небудь вимагає негайного рішення цього питання? Не чув. А про сербських біженців з Косово взагалі забули", - цитує глава МЗС Росії "Росбалт".

З ініціативою стосовно рішення регіональних конфліктів в Грузії виступила Німеччина. За даними ЗМІ, триступінчатий план врегулювання, розроблений в Берліні, передбачає не тільки двосторонню відмову від насильства - документ про це пропонує підписати Росія, але і поступове повернення грузинських біженців до Абхазії.

Як очікується, триступінчатий план обговорюватиметься під час візиту до Грузії міністра закордонних справ Німеччини Франка-ВальтераШтайнмайера 17-18 липня, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Лавров: повернення грузинських біженців до Абхазії зараз нереальне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі