субота, 06 вересня 2008 12:59

Лавров: Південна Осетія і Абхазія не просили прийняти їх до складу Росії

Південна Осетія і Абхазія не зверталася з проханням про прийняття їх до складу Росії, повідомив сьогодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Про це ці республіки не просять, - сказав міністр. - Ми реагували на їх пряме звернення визнати їх незалежність, укласти з ними договори про дружбу, співпрацю і взаємодопомогу, і до укладенні таких договорів забезпечити їх безпеку шляхом розміщення на їх території наших військових контингентів для підтримки миру. Ми зробили лише це і укладемо додаткові договори, угоди з ними в самий найближчий час. Інших прохань від них не поступало".

Він також відзначив, що входження Абхазії і Південної Осетії до складу Організації Договору про колективну безпеку юридично неможливе.

"Це в правовому плані неможливо хоч би тому, що членами ОДКБ є держави, і треба бути державою, яка визнається всіма членами тієї або іншої організації, щоб отримати членство", - пояснив міністр, повідомляє ІТАР-ТАСС.
Зараз ви читаєте новину «Лавров: Південна Осетія і Абхазія не просили прийняти їх до складу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі