вівторок, 14 жовтня 2008 14:51

Лавров: Грузія загрожує безпеці на Кавказі

Безпеці на Кавказі загрожує, перш за все, Грузія, а статус Абхазії і Південної Осетії "для Росії з"ясований раз і назавжди". Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Торкаючись питання, чого Росія хоче досягти на Женевській "конференції" з безпеки на Кавказі, Лавров вказав: "По-перше, це не конференція, а дискусія. Спочатку ми хотіли там обговорювати статус Абхазії і Південної Осетії, як про це домовилися президент Дмитро Медведєв і французький президент Ніколя Саркозі. Проте грузинський президент Михайло Саакашвілі це відкинув. Зараз же наша пропозиція - справа минулого, оскільки статус Абхазії і Південної Осетії для Росії раз і назавжди з"ясований", повідомляє "ЛІГА".

Як вказав міністр закордонних справ РФ, Москві ясно, що безпеці на Кавказі "загрожує, перш за все, Грузія". "Ми хочемо говорити з приводу того, як можна в майбутньому уникати агресивних ударів з Тбілісі і хто поставив Грузії зброю. Також мова повинна йти про відповідальність спостерігачів ЄС за зони безпеки навколо Абхазії і Південної Осетії", - відзначив Лавров.

"Вони повинні забезпечити, щоб грузинська армія, як було вирішено, залишилася в казармах. І, само собою розуміється, план Медведєва-Саркозі передбачає рівноправну участь Абхазії і Південної Осетії в дискусіях", - нагадав він.

Лавров підкреслив, що, як багато раз довів грузинський режим, він "безвідповідально використовує" свій величезний військовий арсенал.

Зараз ви читаєте новину «Лавров: Грузія загрожує безпеці на Кавказі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі