середа, 16 травня 2007 13:36

Латвія забеспечить себе власною нафтою

Восени 2007 року в Кулдігському районі Латвії може запрацювати декілька нафтових свердловин - перших у Латвії.

Згідно дослідженням, проведеним за часів СРСР, в Кулдігському районі можуть знаходитися деякі запаси нафти. Геологорозвідкою і установкою бурильного устаткування займатиметься латвійська компанія Alina.

Планується, що з свердловин здобуватиметься всього 1,5 тонни сирої нафти в місяць, проте це не зупиняє потенційних інвесторів. Наступним кроком може стати буріння і геологорозвідка на шельфі Балтійського моря.

Поклади нафти в Латвії оцінюються приблизно 100 млн. баррелів на суші і близько 360 млн. в морських глибинах на контрольованою Латвією акваторії. Цей об"єм нафти, який зміг би задовольнити лише п"ятиденний світовий нафтовий "апетит", міг би забезпечити потреби Латвії в нафті на 30 років - в даний час потреби країни складають 40 тис. баррелів в добу. За прогнозами експертів, наземні і морські свердловини могли б видавати від 10 до 15 тис. баррелів в добу, повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Латвія забеспечить себе власною нафтою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі