пʼятниця, 30 березня 2007 15:33

Латвія подає міжнародний позов на Білорусію за нафту

Уряд Латвії має намір подати міжнародний позов проти Білорусії з приводу забруднення нафтопродуктами річки Даугава. Про це заявив в п"ятницю латвійський прем"єр Айгар Калвітіс.

За його словами, Рига зажадає від офіційного Мінську компенсувати витрати на запобігання екологічній катастрофі.

Нагадаємо, в результаті аварії 23 березня на ділянці нафтопроводу в Бешенковічевському районі Вітебської області Білорусі відбувся розлив близько 100 тон нафтопродуктів. В результаті події пальне потрапило в річку Ула - притоку Даугави. До теперішнього часу нафтова пляма вже досягла Плявіньськой ГЕС. Його зустрічатиме лінія з морських захисних бон за 500 метрів від дамби.

Проте з Білорусі безперервним потоком поступають нові партії нафтопродуктів, і до цих пір незрозуміло, скільки насправді палива вилилося в річку. За останніми даними, до Даугави потрапили 1,5—2 тони дизельного палива.

Білоруська сторона поклала провину за розлив нафтопродуктів на російську компанію "Запад-транснєфтєпродукт", пише інтернет-газета NovoNews.
Зараз ви читаєте новину «Латвія подає міжнародний позов на Білорусію за нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі