вівторок, 27 листопада 2007 16:06

Латвія дозволить розмовляти по-російськи тільки старообрядцям

Російська мова в Латвії не відповідає статусу мови національної меншини і не потрапляє під відповідну Європейську хартію (про регіональні мови і мови нацменшин). З такою заявою виступив міністр суспільної інтеграції Латвії Оскар Кастенс.

За його словами, на даний момент Латвія не готова виконувати умови Європейської хартії по відношенню до російської мови. Кастенс вважає, що офіційний статус може бути привласнений тільки російській мові старообрядців, що проживають на території прибалтійської республіки з 18 століття.

В даний час єдиною мовою із статусом мови нацменшини в Латвії є лівська мова. Ліви, яких налічується не більше 200 чоловік, живуть головним чином на побережжі Балтійського моря, в межах Вентспілсського району. Лівською мовою користується тільки старше і середнє покоління. В той же час російськомовне населення Латвії складає від 35 до 40 відсотків від загальної кількості громадян країни, пише інтернет-газета NovoNews.

Зараз ви читаєте новину «Латвія дозволить розмовляти по-російськи тільки старообрядцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі