вівторок, 13 травня 2008 17:41

Латвійським геям дозволили вийти на парад

Власті латвійської столиці дозволили представникам нетрадиційної сексуальної орієнтації провести ходу в центрі міста, повідомляє DELFI. Відповідна домовленість досягнута між Ризькою думою і рухом Mozaika - організацією, яка виступає на підтримку сексуальних меншин.

Учасники параду, запланованого на ранок 31 травня, пройдуть від Англіканської церкви до Кам"яного моста і назад. На час заходу в центрі міста буде обмежено рух транспорту.

Раніше представники латвійського уряду, як відзначає агентство, рекомендували членам руху Mozaika зібратися на території Верманського парка, обгородженого огорожею. Таким чином учасники заходу були б захищені від можливих нападів з боку агресивних представників релігійних і націоналістичних організацій.

Організатори ходи, як повідомляв "Телеграф", не заперечували проти того, щоб провести парад на території парку. Проте коли вони поводилися із заявкою в Ризьку думу, з"ясувалося, що це місце вже зайняте: 31 травня міські власті планують провести там якийсь захід.

Нагадаємо, що гей-паради, що проходили в Ризі в минулі роки, супроводжувалися зіткненнями між учасниками ходу і їхніми супротивниками, які закидали демонстрантів тухлими яйцями і помідорами, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Латвійським геям дозволили вийти на парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі